Mika Kalliaisenaho 45

Mika Kalliaisenaho 45

Mika Kalliaisenaho 45

 

1. Ikä?

39 vuotta.

 

2. Koulutus, ammatti ja työkokemus?

Olen koulutukseltani Filosofian maisteri Helsingin yliopistosta. Opiskelin filosofiaa, kielitiedettä ja digitaalista viestintää. Psykologian opinnot ovat meneillään ja pyrin valmistumaan psykologiksi 2020-2022. Työskentelin hallinnon asiantuntijatehtävissä 7 vuotta eri kunnissa mm. Karkkila, Nummela, Karviainen ja Järvenpää. Vaihdoin ammattia ja nykyään työskentelen Karkkilassa asentajana. Eli korjaan linja-autoja teollisuuskylässä.

 

3. Miten asut ja elät?

Asun omakotitalossa Vanhassakylässä. Samassa taloudessa asuvat avopuoliso Sanna, pieni tytär Anna ja Papu -kissa.

 

4. Mitkä ovat tärkeimmät asiat, joihin haluat vaikuttaa tai olet jo vaikuttanut Karkkilan valtuustossa?

Haluan kohentaa Karkkilan työllisyysastetta tuomalla uudenlaista ajattelua työn tekemisestä. Perinteiset teollisuuden toimialat eivät tule työllistämään tulevaisuudessa samoin kuin vielä muutamia vuosia sitten. Sen sijaan tarvitsemme joustavia tiloja ja parempia toimintaedellytyksiä esim. paremmat verkkoyhteydet itsensä työllistäjille, etätyöntekijöille, tietotyöläisille, tutkijoille taiteilijoille jne. Esim. Ala-Emali voisi toimia tulevaisuudessa tällaisena työhuone-tapaamistilakeskuksena, jossa on kahvila jne. Lisäksi haluaisin kaupungin satsaavan Karkkilan luontopolkujen, latujen ja laavujen kunnossapitoon.

 

5. Mikä on mielestäsi hyvää Karkkilassa?

Karkkilan iso valtti on luonnonkaunis ympäristö. Ihmiset ovat välittömiä ja lämpimiä. Karkkilassa on yllättävän paljon mahdollisuuksia harrastaa.

 

6. Mitä harrastat, mistä nautit?

Nautin musiikista, elokuvista ja kirjoista. Viihdyn myös autotallissa erilaisten projektien parissa. Lisäksi asun 100 -vuotiaassa talossa, joten kai sekin on harrastus.

 

7. Mitä kirjaa/leffaa/musiikkia suosittelet?

Pidin taannoin lukemastani Francis Wheenin Kuinka humpuuki valloitti maailman. Pyrin myös lukemaan kaikki Asko Sahlbergin kirjat heti niiden ilmestyttyä. Pidän myös sci-fi kirjoista ja leffoista esim. Ihmisen pojat ja 12 apinaa ovat kovia. Lempiartisti on Scott Walker. Mieluiten kuuntelen taidemusiikkia tai nuoruuden nostalgiarockia: Supergrass, Manic Street Preachers, Radiohead, Living Colour, Super Furry Animals jne. “Tilutusheviä” en pysty kuuntelemaan paitsi Teräsbetonia.


 

8. Miksi kannattaa äänestää minua?

Kannatan avointa keskustelua ja läpinäkyvää päätöksentekoa. Pyrin kaikin tavoin siihen, että em. asiat toteutuisivat päätöksenteossa.

 

Paluu ehdokasesittelyihin