Tapani Ylihärsilä 59

Tapani Ylihärsilä 59

Tapani Ylihärsilä

1. Ikä?

52 vuotta

 

2. Koulutus, ammatti, työkokemus ja luottamustoimet?

Koulutukseltani olen insinööri, sen lisäksi olen suorittanut markkinoinnin tutkintoja. Tällä hetkellä olen ollut 15 vuotta myyntipäällikkönä. Sitä ennen toimin yrittäjänä. Työurani aloitin kesätöissä raksalla ja peruskoulun jälkeen olin puusepäntehtaassa töissä pari vuotta ennen opiskeluani Tekussa. Olen aina ollut työorientoitunut ja onnekseni olen saanut työskennellä mukavissa ja haasteellisissa tehtävissä, toteuttaen erilaisia projekteja monissa eri maissa.

Nykyiset luottamustoimeni: olen Luottamusvaltuutettu ja YTN:n rakennusalan taustaryhmän jäsenen.

 

3. Miten asut ja elät?

Olen asunut Karkkilassa 21 vuotta ja nyt asumme Polarilla, perheeseemme kuuluu neljä lasta. Työssä käyn Espoossa ja koko Karkkilassa asumisaikani olen käynyt töissä toisaalla, vaikka mielelläni nykyään käyttäisin työmatkoihin hieman vähemmän aikaa.

 

4. Mitkä ovat tärkeimmät asiat, joihin haluat vaikuttaa tai olet jo vaikuttanut Karkkilan

valtuustossa?

Varhaiskasvatusmaksun ja terveyskeskusmaksujen poistamisen lisäksi haluan olla mukana tekemässä päätöksiä, jotka ovat harkittuja ja kestäviä sekä kuntalaisia laajasti palvelevia. Päätöksenteon tulee pohjautua tosiasioihin ja toiminnan tulee olla suunnitelmallista, taloudelliset realiteetit huomioivia.

Etätyöläisten verkostoitumisen mahdollistaminen esim. työtiloja tarjoamalla, tämä toisi mahdollisuuden myös saada uusia yrittäjiä muuttamaan paikkakunnalle.

Haluan lisätä ihmisten omaa vaikutusmahdollisuutta oman terveyden ylläpitämiseen ja hyvinvointiin. Kunnan tehtävä on luoda mahdollisuudet, mutta myös kuntalaisilla on vastuunsa, oma terveydenedistäminen kuuluu jokaiselle. Päätöksiä tehdessäni lupaan pitää heikompien puolta, sekä myös niiden, jotka eivät pysty itseään puolustamaan.

 

5. Mikä on mielestäsi hyvää Karkkilassa?

Tämä on ainutlaatuinen paikka maailmassa. Hieno ja pitkä perinne työläiskaupunkina, ihmiset ovat sen henkisen ilmapiirin kasvattamia. Täällä sana on vapaa ja sanominen sallittua.

Itse muutin tänne aikoinani upean luonnon ja edullisen asumisen ansiosta. Tuo on edelleenkin totta. Kaupunkia voisi edelleenkin markkinoida kauniin luonnon ansiosta, mikäli tänne halutaan lisää veronmaksajia, niin keinoja lisäasukkaiden saantiin löytyy keksimättä.

 

6. Mitä harrastat, mistä nautit?

Harrastan kuntoilua, ulkoilua ja terveysliikunnan ohjaamista sekä juoksuvalmennusta.

Nautin luonnossa liikkumisesta sekä muiden liikuttamisesta ja elämäntavan muutoksen ohjaamisesta eli auttamisesta. Ymmärrän myös toisenlaisia harrastuksia. Oleellista on se, että ihmiset tekevät sitä mistä pitävät ja näin saavat elämäänsä sisältöä. Minä saan sitä liikunnasta.

 

7. Mitä kirjaa/leffaa/musiikkia suosittelet?

Luen mielelläni Wallandereita, vaikka ne vähän jännittääkin.

Forrest Gump on aivan ohittamaton herkkien tunteiden herättäjä. Stieg Larsonin Millennium – trilogia herättää taas aivan toisenlaisia tunteita, mutta on pirun hyvä.

Musiikin saralla Hiski Salomaa, Heikki Salo ja Pauli Hanhiniemi tuottava suurta nautintoa, mutta Markus Allan on tulkitsijana ylivoimainen.

 

8. Miksi kannattaa äänestää minua?

Työelämässä olen oppinut uskomaan tarkan suunnittelun ja rahallisten resurssien järkevän käytön tuovan hyvän lopputuloksen. Mikään hanke ei toteudu ilman hyvää suunnittelua ja johtamista sekä yhteistyötä eri osapuolten välillä.

Valtuustossa aioin olla johdonmukainen, keskusteleva ja avoin. Oman taustani ansiosta osaan myös pitää heikompien puolta päätöksissäni.

Avoimuus lisää luottamusta.

 

Paluu ehdokasesittelyihin